چگونه از خرید اینترنتی خود اطمینال حاصل نماییم :
چطور از خرید اینترنتی خود اطمینال حاصل نماییم :
دهها سال پیش، شاید کسی فکر نمیکرد روزی برسد که تقریبا بیشتر امور روزانه و حتی خریدکردن را بتوان از طریق اینترنت و در منزل انجام داد. برای بسیاری از ما که یا وقت کافی نداریم یا شلوغی مراکز خرید و ترافیک خیابانها کلافهمان میکند، خرید اینترنتی بهترین راهحل است. واقعا از این بهتر نمیشود که در خانه بنشینی و با چند کلیک و واردکردن یک سری اطلاعات خریدهایت را انجام بدهی؛ تازه چیزی که سفارش دادهای را صاف میآورند دمِ درِ خانه تحویل میدهند! البته همهی اینها زمانی به وقوع میپیوندد که یک خرید اینترنتی مطمئن انجام داده باشیم.
خرید اینترنتی چه مزایای دارد؟
خرید اینترنتی مزایای زیادی دارد. علاوهبر اینکه در وقت صرفهجویی میشود، مقایسهی قیمتها نیز بسیار آسان است و میتوان نظرات و دیدگاههای مشتریان را قبل از خرید محصول بررسی کرد. در کنار این مزایا، فقط یک نگرانی از خرید آنلاین وجود دارد و آن احتمالِ سرقت پول و اطلاعاتتان از سوی سارقان و کلاهبردارانِ اینترنتی است. خوشبختانه، با رعایت برخی نکات ساده میتوانید این نگرانی را برطرف کنید و از مزایای خرید آنلاین بهرهمند شوید. کافی است هوشیار باشید و اقدامات احتیاطی لازم را به منظور خرید اینترنتی مطمئن به عمل آورید.
7 نکتهی ضروری برای خرید اینترنتی :
1.از وبسایتهای مطمئن خرید کنید:
یکی از مزایای خرید از فروشگاههای واقعی این است که شما خودِ فروشگاه و موجودی کالا را به چشم میبینید، اما در وب، برخی فروشگاهها و کسبوکارها اصلا وجود خارجی ندارند و صاحبان آنها وبسایت را صرفا برای دستیابی به اطلاعاتِ کارت اعتباری و سایر مشخصات بازدیدکنندگان ساختهاند. بهمنظور خرید اینترنتی مطمئن، فقط به خردهفروشان معتبر که قبلا هم از آنها خرید کردهاید، مراجعه کنید
2.مشخصات وبسایت رامورد بررسی قرار دهید:
با اینکه خریدکردن از وبسایتهای ناآشنا توصیه نمیشود، اما گاهی پیش میآید که بهطور اتفاقی در یک وبسایت که از قبل با آن آشنایی نداریم چیزی را میبینیم و واقعا دلمان میخواهد آن را بخریم. در این مواقع شمّ کارآگاهیتان را به کار بیندازید و مشخصات وبسایت را کاملا بررسی کنید. آیا این شرکت در رسانههای اجتماعی فعالیت دارد؟ اگر اینطور است دیدگاههای مشتریانش چگونه است؟ برای اطمینان بیشتر با شمارهای که در وبسایت درج شده تماس بگیرید. در یک وبسایت معتبر معمولا نشانی ایمیل، شمارهتلفن یا آدرس واقعیِ محل شرکت یا فروشگاه قرار داده شده است. اگر چنین اطلاعاتی در وبسایت وجود ندارد، ممکن است شرکت جعلی باشد.
3. هیچ ارزانی بیدلیل نیست:
اگر در یک وبسایت محصولی را یافتید که قیمتش بیشازحد پایین است، ابتدا تصویر و مشخصات محصول را در چند وبسایت مشابه جستوجو کنید و قیمتها را با هم مقایسه کنید. اگر قیمت ارائهشده در این وبسایت تفاوت زیادی با سایتهای مشابه دارد، باید بیشتر تحقیق کنید. احتمال دارد این وبسایت اصلا آن محصول را موجود نداشته باشد. حتی ممکن است اصلا فروشگاهی در کار نباشد و وبسایت فقط به قصد دستیابی به اطلاعات شخصی شما ایجاد شده باشد.
4.آدرس درگاه انتقالی را با آدرس اصلی بانک چک کنید:
زمانی که فرایند خرید تکمیل شد، سایت شما را به یکی از درگاههای پرداخت الکترونیکی منتقل میکند، آنگاه آدرس را کاملا با آدرس اصلی بانک مربوطه مطابقت دهید و توجه کنید که ابتدای آدرس مورد نظر باید دارای رمزگذاری “https” باشد و رنگ آن قرمز نبوده و نباید کوچکترین اختلافی با آدرس اصلی بانک داشته باشد.
5.چک کردن حالت امن درگاه خرید بهصورت”https”:
همواره از مرورگر اینترنتی بروز استفاده کنید. زمانی که علامت “https” در بالای نوار آدرس مرورگر به رنگ قرمز نمایش داده شد بهمعنی عدم ایمنی لازم است و نباید در چنین وضعیتی به پرداخت اینترنتی اقدام کرد.
6.دربارهی اطلاعات شخصیتان احتیاط کنید:
بسیاری از وبسایتهای خرید اینترنتی فقط به اطلاعات محدودی نیاز دارند. هیچ وبسایتی نیاز به شمارهی ملی یا کارت هویت شما ندارد. اگر چنین اطلاعات بسیار شخصی از شما خواسته شد، با شمارهی خدمات به مشتری تماس بگیرید و دلایل را جویا شوید یا اینکه دنبال یک وبسایت دیگر بگردید.
7.از سایتهای معتبر خرید کنید:
سایتهای معتبر دارای نماد اعتماد الکترونیکی هستند. نماد الکترونیکی برچسبی است که منحصرا توسط مرکز توسعه تجارت الکترونیکی وزارت صنعت، معدن و تجارت بهکسب و کارهای اینترنتی احراز صلاحیت شده و قانونمند اعطا میشود و آرم آن بهشکل زیر است.
لازم است بعد از دیدن این علامت در سایت بر روی آن کلیک کرده و ابتدا به تاریخ اعتبار و اطلاعات مندرج در آن توجه کنید. اگر اولین باری است که قصد دارید از یک سایت ناشناس دارای نماد الکترونیکی خرید کنید، ابتدا اطلاعات مندرج در سایتی که میخواهید از آن خرید کنید یادداشت کرده (روی آرم نماد الکترونیکی در سایت کلیک کنید) و به آدرس سایت احراز هویت نماد الکترونیکی به نشانی enamad.ir/ShopList.aspx رفته و اطلاعات اعلامی در سایت را با اطلاعات ثبت شده در وبسایت احراز هویت مقایسه کرده و از نبودن هرگونه مقایرتی اطمینان حاصل کنید.
این کار به شما اطمینان میدهد اطلاعات بانکی و شخصی شما در سایت محفوظ مانده و در صورت وجود هرگونه
نارضایتی میتوانید از مراجع ذیصلاح خواسته خود را پیگیری کن.
برچسب ها: تجارت الکترونیکی , خرید ان لاین , خرید اینترنتی , درگاه انتقالی , فروشگاه اینترنتی , کارت اعتباری , مشخصات وب سایت