دیجیتال مارکتینگ و انواع بازاریابی شبکه ای

دیجیتال مارکتینگ و انواع بازاریابی شبکه ای

دیجیتال مارکتینگ چیست ؟

دیجیتال مارکتینگ یا بازاریابی اینترنتی به اصطلاح استفاده از مدیا های جدید دردنیای تجارت منصوب میشود که این نوع از بازاریابی تاحد زیادی متکی به شبکه اینترنت می باشد و عنوان دیجیتال مارکتینگ را از آن خود کرده است. در واقع می توان گفت به کلیه اقداماتی که به منظور تبلیغ محصولات، خدمات، برندها و آنالیز رفتار مشتری در بستر اینترنت انجام می شود دیجیتال مارکتینگ گفته می شود. اگر بخواهیم دیجیتال مارکتینگ را با بازاریابی سنتی مقایسه کنیم، در واقع بر عکس بازاریابی به روش سنتی، در بازاریابی به شیوه دیجیتال مارکتینگ مشتریان بیشترین اهمیت را دارند به همین دلیل شرکت ها با بهره گیری از ابزارهای مختلف مثل  وب سایت، ایمیل، موبایل، شبکه های اجتماعی تلاش در آنالیز رفتار مشتری می کنند تا تبلیغات خود را در وقت مناسب و بر روی طیف گسترده ای از کاربران منتشر نمایند تا درآخر بتوانند مطلوب ترین نتیجه را دریافت نمایند. بهره وری بهینه از کلیه این امکانات در دنیای دیجیتال، می تواند راه مناسبی را برای توسعه یک تجارت در اینترنت ایجاد نماید. به لحاظ دیگر، دیجیتال مارکتینگ به بهره وری مناسب از ابزارهای دیجیتالی برای ایجاد معماری و ساختار حرفه ای در بستر اینترنت و گسترش آنها ازمتد هدف گذاری و تعیین برنامه مناسب در این حوزه منصوب می شود.

مواردی که به بازاریابی اینترنتی مرتبط میشوند :

بازاریابی ویروسی

با توسعه social media شبکه های اجتماعی و بهره وری مردم از آنها و افزایش ضروریت رسانه های اجتماعی، تبلیغات به شیوه دهان به دهان و به اشتراک گذاشتن رسانه های اجتماعی به وسیله اشخاص، اهمیت زیادی پیدا کرده است. بهره وری از بازاریابی ویروسی و تولید رسانه های اجتماعی به شکلی که سبب شود اشخاص جامعه بیشتر در مورد آن تبادل نظر کنند و رسانه های اجتماعی شما را به اشتراک بگذارند در حال توسعه است و جز متد های بازاریابی اینترنتی به حساب می ایند.

تبلیغات دهان به دهان با استفاده از تاثیر شبکه ای اینترنت به صورت آنلاین توسعه پیدا می کند و از نظر این که به تعداد زیادی از افراد دسترسی پیدا می کنید بسیار عالی است. از دیدگاه بازاریابی، در فرایند بازاریابی ویروسی افراد تشویق می شوند اطلاعات بازاریابی خوبی را بگیرند و منتقل کنند. اطلاعاتی که بر حسب تصادف یا به صورت برنامه ریزی شده مطلوب شخص هستند.

بازاریابی درونگرا یا جاذبه ای

بازاریابی درونگرا و شیوه های متفاوت مرتبط با آن، بر این پایه بنا شده اند که به جای اینکه فروشنده به سراغ  مشتری باشد، مشتری به فروشنده مراجعه کند و از طریق شیوه های مختلف مثل سئو، بازاریابی محتوا و… وب سایت شما بتواند مخاطب مورد نظر را به سمت خود جذب کند.

بازاریابی چریکی

بازاریابی چریکی یک استراتژی تبلیغاتی است که بر روی تاکتیک های بازاریابی ارزان قیمت غیر متعارف تمرکز می کند که حداکثر نتایج را به ارمغان می آورد.

بهره وری از شیوه های خلاقانه برای معرفی محصول به مشتری، به شیوه ای که توجه او را جلب کند و سبب شود که مشتریان در خصوص برند شما صحبت کنند را بازاریابی چریکی می گویند. بازاریابی چریکی یک استراتژی تبلیغاتی است که بر روی تاکتیک های بازاریابی ارزان قیمت و غیر متعارف تمرکز می کند که حداکثر نتایج را به ارمغان می آورد.

بازاریابی چریکی اغلب برای کسب و کارهای کوچک ایده آل است که نیاز دارند بدون اینکه هزینه های هنگفتی بکنند به یک مخاطب بزرگی برسند. همچنین توسط شرکت های بزرگ در کمپین های مردمی مورد استفاده قرار می گیرد تا کمپین های رسانه های جمعی را تشویق کنند. افراد نیز این سبک بازاریابی را به عنوان راهی برای یافتن شغل یا کار بیشتر مورد استفاده قرار داده اند.

بازاریابی ایمیلی

بهره وری از امکانات ایمیل، برای آگاه سازی و برقراری ارتباط با مخاطبین از اهمیت زیادی برخوردار است، به این دلیل ایمیل مارکتینگ یا بازاریابی ایمیلی و متدهای متفاوت با این حوزه مثل ایجاد صفحه فرود یا همان لندینگ پیج می توانند به شما در طراحی و اجرای یک کمپین موفق دیجیتال مارکتینگ یاری شایانی بکنند.

بازاریابی در شبکه های اجتماعی  و بازاریابی محتوا 

بازاریابی محتوا و بازاریابی در سوشیال مدیا ها نیز از اجزای حیاتی دیجیتال مارکتینگ هستند.

دیجیتال مارکتینگ و انواع بازاریابی اینترنتی

در حقیقت بازاریابی اینترنتی قدم به قدم با مشتری در حرکت است. چند مثال از دیجیتال مارکتینگ در زیر آورده شده است:

1.بازاریابی با استفاده از موتورهای جستجو( Search Engine Marketing)

در این متد با بهره گیری از شیوه های  طراحی سایت و سئو تلاش در بهبود موقعیت سایت مورد نظر دارند تا با بالا بردن جایگاه سایت در result جستجو و قرار گرفتن در صفحه اول کاربران سریعتر و راحت تر به سایت وارد شوند. بهینه سازی به دو شیوه بهینه سازی داخلی و بهینه سازی خارجی است. در بهینه سازی داخلی  به کار بردن درست کلمات کلیدی، internal link  و کلاً بر طراحی سایت اشاره دارد. ولی بهینه سازی خارجی مثل link هایی است که به سایت شما داده می شود.

.2بازاریابی با استفاده از شبکه‏ های اجتماعی(Social Network Marketing)

در این متد با بهره گیری از نرم افزارهای ارتباط جمعی مانند face book، تلگرام، توئیتر و … می باشد صورت میگیرد در این شیوه از بازاریابی  معیار، شناساندن نام برند خود و خدمات خود به افراد  و ارتباط و تعامل بیشتر با مخاطبان و بالفعل کردن مشتریان بالقوه  می باشد. این متد که شکلی از بازاریابی دهان به دهان است کاربران با به اشتراک گذاری نظرات خود این نوع تبلیغ را توسعه می دهند به علاوه از دیگر اهداف این متد لینک دهی و به اشتراک گذاری تصاویر و ویدئوهای خود و بالابردن ترافیک وب سایت می باشد.

.4    بازاریابی محتوایی Content Marketing

بازاریابی محتوا  شیوه ای از بازاریابی است در آن سعی در ارائه محتوایی است که بتواند با پایین ترین و مناسب ترین کلمات مطلوبترین و ژرفترین تأثیر را بر مخاطبان گذاشته و از راه  کانال های ارتباط جمعی کاربران به انتشار این محتوا بپردازند و مشتریان را به سمت وب سایت شما سوق دهند. در واقع هدف از بازاریابی محتوا، جذب کردن مخاطبان تعریف شده و حفظ آن ها و تعامل با آن هاست.

محتوای ارائه شده در بازاریابی محتوا ارائه شده می تواند در فرمت مختلفی چون اخبار و تحلیل آن، ویدیو، کتاب الکترونیکی، راهنما، اینفوگرافیک، پرسش ها و پاسخ ها، مقاله ها و تصاویر و … تولید و منتشر شود.

سه فاکتور اصلی در بازاریابی محتوا وجود دارد شامل استراتژی محتوا، تولید محتوا و انتشار محتوا. در این حلقه، مهمترین آیتم تولیدمحتوا می باشد. از اینرو اهمیت سفارش تولید محتوا بیش از پیش برجسته تر می گردد به این دلیل که اگر حتی استراتژی محتوای بی نقص و کاملی تدوین شده باشد اما از طریق تولید محتوای اثربخش و متناسب با نیاز مخاطبان، با قدرت پیاده‌سازی و اجرا نشده باشد عملاً فرایند بازاریابی محتوا ناموفق خواهد ماند و متعاقباً پس از انتشار آن محتوا نیز موفقیتی حاصل نمی گردد.

شناخت اهداف تولید محتوا در زمان سفارش تولید محتوا ضروری می باشد. اهداف اصلی تولید محتوا شامل موارد ذیل می باشد:

  • به منظور ترغیب مخاطبان به تعامل در کاری
  • هدف آموزشی در زمینه‌های کاربردی و تخصصی
  • با نیت سرگرمی و لذت بردن مخاطبان
  • به منظور  آگاه کردن و اطلاع‌رسانی به مخاطبان

متقاضیان معمولاً پارامترهای متنوعی را هنگام سفارش تولید محتوا در نظر می گیرند از جمله:

  • قیمت تولید محتوا مورد سفارش اعم از مباحث تخصصی و غیر تخصصی
  • سابقه و کیفیت تولید محتوای الکترونیکی در شرکت تولید محتوا
  • بی همتا بودن و ناب بودن محتوای تولید شده فارغ از هزینه تولید محتوا
  • منطبق بودن محتوای تولید شده با یکی از روش های تولید محتوا استاندارد
  • خدمات تولید محتوا بموقع و رقابتی و قابل مقایسه با نمونه تولید محتوا مرغوب و تعرفه تولید محتوا معقول

.4    نمایش تبلیغات:

نمایش تبلیغات شیوه ی دیگری از تبلیغات است که برای کاربران راحت تر و قابل فهم تر و تاثیرگذاری عمیق تری دارد. banner نوعی از این تبلیغات می باشد که بدون هزینه نمی باشد.

دیجیتال مارکتینگ و انواع بازاریابی اینترنتی

.5    بازاریابی ایمیلی Email Marketing

ایمیل مارکتینگ یکی از مرسوم ترین شیوه بازاریابی اینترنتی می باشد که با طراحی سایت مناسب، صفحه فرود سایت و ارسال مرتب ایمیل به مشتریان می توانید  تعداد مشتریان بالقوه زیاد تری را به صورت مشتری راضی نگه دارید و از اهداف آن میتوان به شناساندن برند به مشتریان، اطلاع رسانی به مشتریان که از جدید ترین محصولات و خدمات با خبر شوند، زمانی که مشتریان وارد سایت شما می شوند و EMAIL خود  را در اختیار شما قرار میدهند در حقیقت علاقه مندی خود را به سایت نشان میدهند و حتی با خارج شدن از سایت با داشتن ایمیل می توانید آنها را به سایت خود برگردانید .

بازاریابی ایمیلی یا ایمیل مارکتینگ نوع دیگری از دیجیتال مارکتینگ است که به وسیله ایمیل انجام می پذیرد. در این نوع مارکتینگ می توان کالا یا خدمات را از طریق ایمیل به مخاطبان مورد نظر معرفی کرد.

یکی از دلایل محبوب شدن ایمیل مارکتینگ، امکان ارزیابی رفتار کاربرانی است که برایشان ایمیل ارسال می شود، در این نوع بازاریابی همه چیز قابل ارزیابی و البته قابل بهبود است. بازگشت سرمایه در ایمیل مارکتینگ بین رسانه های تبلیغاتی دنیا بیشترین مقدار را دارد.

مزایای بازاریابی ایمیلی:

بازاریابی ایمیلی به چند دلیل در بین شرکت ها محبوب شده است:

  • بازاریابی ایمیلی به طور قابل توجهی ارزان تر و سریع تر از پست سنتی است، عمدتا به این دلیل که با ایمیل، بیشتر هزینه ها بر عهده گیرنده است.
  • شرکت ها و سازمان هایی که حجم زیادی از ایمیل ها را ارسال می کنند می توانند از ESP (ارائه دهنده خدمات ایمیل) برای جمع آوری اطلاعات در مورد رفتار گیرندگان استفاده کنند. نتایج به دست آمده از پاسخ های مصرف کننده ها به بازاریابی ایمیلی به کسب و کارها و سازمان ها کمک می کند تا رفتار مصرف کننده را درک کنند و از آن استفاده کنند.
  • بسیاری از افراد حداقل روزی یک بار صندوق ورودی ایمیل خود ار چک می کنند، یا خود ایمیل ارسال می کنند.

معایب بازاریابی ایمیلی:

  • تعداد ایمیل هایی که مصرف کننده ها در طول روز از شرکت های مختلف دریافت می کنند ممکن است زیاد شود و حوصله آن ها را سر برد.
  • شرکت هایی که به استفاده از یک برنامه بازاریابی ایمیلی می پردازند باید اطمینان حاصل کنند که برنامه هایشان قوانین اسپم را نقض نمی کند

.6بازاریابی در موتورهای جستجو یا Search Engine Marketing

در  بازاریابی موتورهای جستجو بازاریابی از راه browser ها به دو روش سئو و به ازای هر کلیک می باشد. که در سئو مربوط به طراحی سایت مناسب می باشد ولی تبلیغات کلیکی مبلغی به موتورهای جستجو پرداخت می کنید و سایت شما در بخش تبلیغات نشان داده خواهد شد و در عوض به هر کلیکی که کاربر بعد از جستجو درbrowser ها بر روی تبلیغات شما کلیک میکند هزینه حساب میشود. باید در نظر داشته باشید که بازاریابی موتورهای جستجو که متشکل از  دو بخش می شود: بهینه سازی سایت برای موتورهای جستجو یا سئو (SEO) و تبلیغات بر پایه کلیکی در موتورهای جستجو که Pay Per Click است.

در  بازاریابی موتورهای جستجو بازاریابی از راه browser ها به دو روش سئو و به ازای هر کلیک می باشد. که در سئو مربوط به طراحی سایت مناسب می باشد ولی تبلیغات کلیکی مبلغی به موتورهای جستجو پرداخت می کنید و سایت شما در بخش تبلیغات نشان داده خواهد شد و در عوض به هر کلیکی که کاربر بعد از جستجو درbrowser ها بر روی تبلیغات شما کلیک میکند هزینه حساب میشود. باید در نظر داشته باشید که بازاریابی موتورهای جستجو که متشکل از  دو بخش می شود: بهینه سازی سایت برای موتورهای جستجو یا سئو (SEO) و تبلیغات بر پایه کلیکی در موتورهای جستجو که Pay Per Click است.